Vykĺbené jabĺčko

Henrieta Chmelovičová 02.09.2014
Dobrý deň. Mám 13,5 ročného syna,ktorému sa už asi aj 40krát vykĺbilo jabĺčko.Rok chodíme na ortopédiu,kde mu doktor predpísal vložky do topánok,a posilňovanie svalstva na nohe. Do júla si ho vždy vedel dať naspäť sám. Ale v júli sa mu pri obyčajnom vyložení nohy na gauč znova vykĺbilo,a nešlo mu späť,tak mu ho dávali naspäť na pohotovosti,a v obrovských bolestiach.Tam nám odporúčali pýtať sa na Kramáre,kde sa špecializujú na takéto problémy. Keď som nášmu ortopédovi povedala,že tam chcem ísť,povedal mi,aby sme najprv vyskúšali ortézu,že aby sme sa nehrnuli do operácie.Tak sme mu ju dali vyrobiť na mieru,a asi mesiac ju dennodenne nosí,dennodenne má od toho otlačky na stehne,aj na lýtku,a včera s ortézou na nohe sa mu znova vykĺbilo pri párminútovom čupení -vlastne pri vstávaní z učupenia. Znova som ho chcela brať na pohotovosť,ale nakoniec si ho znova pri obrovských bolestiach vrátil späť.Celý bol roztrasený,a spotený z toho stresu,strachu a bolesti.Bojím sa,že čo bude s ním,keď sa mu to stane pri bicyklovaní,alebo v škole,alebo,keď je doma sám,lebo my s manželom sme v robote. ani pre telefón si nebude vedieť ísť. Čo si o tom myslíte,dá sa 13,5 ročný chlapec operovať,a nemôže to mať nejaké následky,nakoľko je ešte vo vývine,a rastie?Ako dlho by trvalo,kým by sa po operácii zotavil a mohol by znova chodiť do školy? Naozaj by som operáciu nechávala až na koniec,ale zároveň si myslím,že je to už aj potrebné. Ďakujem Vám vopred za odpoveď,ktorú by som uvítala aj na mojej mail-ovej adrese: heni0605@azet.sk. Ešte raz ďakujem,Chmelovičová.

Pridať nový príspevok